Actions

  Print Article
  BookMark Article

Author Login    Author Login

Important
Existing members will have to use the lost password facility to get new username and new password

Welcome Guest! Please login or create an account.

Username:

Password:If you do not have an account yet, you can register ( Here ), or you may retrieve a lost user/pass ( Here ).

Navigation    Navigation

   10 newest articles RSS

Author Highlights    Featured Author

Wayne Davies
Fort Wayne

View My Bio & Articles


Neal Brown
Sacto

View My Bio & Articles


Jennifer Clason
Raymond

View My Bio & Articles


Other Websites    Websites of Interest

Financiële Sterkte Gemeten Door De Cashflow

Author : Bakul Sikri


De financiële gezondheid van een Bedrijf staat in directe relatie met de Cash Flow. Een solvent Bedrijf beschikt immers altijd over een goede Cashflow. Cashflow is een term in de uit de bedrijfseconomie waarmee het geld dat een organisatie in en uit gaat bedoeld wordt. De Nederlandse vertaling is kasstroom, maar in de literatuur maar in de praktijk wordt deze term niet vaak gebruikt. Een goede creditmanager plant zijn uitgaven en inkomsten zodanig dat er altijd voldoende werkkapitaal beschikbaar is om aan de verplichtingen te kunnen voldoen zonder dat er kortlopend vreemd vermogen moet worden aangetrokken.

Veel bedrijven informeren het management team over de financiële situatie door reguliere updates over de cashflow. Voor een effectieve financiële planning is het noodzakelijk een schatting te maken over de toekomstige cash flow grafiek. De analyse van de grafiek helpt bij het bepalen van de te volgen koers op financieel gebied. Tevens kan de analyse inzicht geven op de factoren die de cashflow beïnvloeden, zoals verplichtingen, uitstaande vorderingen, schulden etc. Een gedegen analyse helpt de problemen vroegtijdig te signaleren zodat tijdig bijgestuurd kan worden.

Een partij in het zakelijk verkeer welke zijn financiële verplichtingen niet nakomt wordt bestempeld als wanbetaler. Bedrijven kunnen gerechtelijke stappen ondernemen tegen wanbetalers. Veel incassobureaus manen de debiteur zeer intensief aan per post, telefoon, huisbezoeken etc. Wanbetalers lopen op risico opgenomen te worden in databases. Zo worden dan negatief geregistreerd en kunnen niet langer gebruik maken van de diensten van banken verzekeraars etc.
Voor behoud van de goede reputatie en om niet in de financiële problemen terecht te komen is het dus steeds van belang rekeningen op tijd te voldoen en niet als wanbetaler geregistreerd te worden.

Een klant zal zijn rekening snel betalen wanneer hij tevreden is met de diensten die door een bedrijf worden geleverd. Klanttevredenheid is de voornaamste bron van goodwill van een bedrijf. Een bedrijf heeft er dus baat bij de klant op zijn wenken te bedienen en aanvaringen te vermijden. De grootste fout die een bedrijf kan maken is het negeren van ontevreden klanten.


Author's Resource Box

De auteur is een ervaren Content schrijver en uitgever voor Business Development. Bezoek aan http://www.invorderingsbedrijf.nl voor meer informatie over Klanttevredenheid
Cashflow.

Article Source:
Articlebliss

Tags:   Klanttevredenheid, Cashflow , Wanbetalers

Author RSS Feed   Author RSS Feed     Category RSS Feed   Category RSS Feed


 

  Rate This Article
Badly Written Offensive Content Spam
Bad Author Links Mis-spellings Bad Formatting
Bad Author Photo Good Article!
 

 

 

 

Submitted : 2011-08-05    Word Count : 359    Times Viewed: 884